Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massagetechniek die gericht is op het herstellen van de natuurlijke rek- en oppakbaarheid van de huid. Deze massage is niet gericht op de spieren maar op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de opperhuid bevindt.
Vooral bij (chronische) pijnklachten ontstaan er verklevingen in dit bindweefsel rondom de pijnlijke plek. Er komt steeds meer wetenschappelijke bewijs dat dit een essentiële rol speelt in het herstel van klachten.

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel komt voor in alle delen van het lichaam. Het bindweefsel bestaat uit cellen en uit vezels die buiten de cel liggen. De vezels zijn ingebed in een vormeloze tussencelstof’, die weefselvloeistof bevat. De weefselcellen hebben tot taak vezels en tussencelstof te maken. Voor de functies van het bindweefsel hebben de cellen geen betekenis.

Deze functies zijn:

 • Het onderling verbinden van lichaamsdelen
 • Het opvullen van tussenruimten
 • Het dichten van wonden in de vorm van littekenweefsel
 • Het steun en vorm geven aan het lichaam en de organen.

  Bindweefselmassage

  De effecten

  Door de intensieve behandeling, welke ook (tijdelijk) gevoelig kan zijn, wordt de lokale doorbloeding van de huid gestimuleerd. Ook wordt de aanmaak van collagene- en elastiene vezels gestimuleerd wat resulteert in een sterke en flexibele huid. U merkt vaak gelijk effect in de vorm van vergrote beweeglijkheid van het pijnlijke gebied. Vooral na de eerste behandeling kunt u 2 dagen napijn (beurs gevoel) ervaren wat volkomen normaal is. Vezels in het bindweefsel worden verbroken, wat pijnlijk is. U kunt wel gewoon normaal bewegen, deze pijn is vooral bij aanraking van het behandelde gebied aanwezig.

  Bindweefselmassage

  Indicaties

  Bindweefselmassage is bewezen effectief bij (lage) rugklachten, nek en schouderklachten. Daarnaast kan het op vrijwel elk lichaamsdeel worden uitgevoerd. Vooral bij langdurige klachten kan het zeer effectief werken. Momenteel is het enorm in opkomst en wint het aan populariteit onder behandelaars.

  Denkt u baat te hebben bij een bindweefselmassage?

  Leer ons beter kennen 

  Het laatste nieuws

  Onze nieuwe collega Hannah (vanaf 1 mei) heeft alvast haar opleiding Shockwave Therapie voltooid zodat ze meteen goed aan de slag kan! Welkom Hannah! ... Bekijk meerZie minder
  Bekijk op Facebook
  Wegens een internetstoring zijn wij niet bereikbaar vandaag op 013-4680220.U kunt ons bereiken op 06-33103176.Excuses voor het ongemak! ... Bekijk meerZie minder
  Bekijk op Facebook

  4 months ago

  Fysio- en Manuele Therapie Bas
  Er zijn ergere locaties om een cursus te hebben ... Bekijk meerZie minder
  Bekijk op Facebook
  Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest