Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massagetechniek die gericht is op het herstellen van de natuurlijke rek- en oppakbaarheid van de huid. Deze massage is niet gericht op de spieren maar op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de opperhuid bevindt.
Vooral bij (chronische) pijnklachten ontstaan er verklevingen in dit bindweefsel rondom de pijnlijke plek. Er komt steeds meer wetenschappelijke bewijs dat dit een essentiële rol speelt in het herstel van klachten.

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel komt voor in alle delen van het lichaam. Het bindweefsel bestaat uit cellen en uit vezels die buiten de cel liggen. De vezels zijn ingebed in een vormeloze tussencelstof’, die weefselvloeistof bevat. De weefselcellen hebben tot taak vezels en tussencelstof te maken. Voor de functies van het bindweefsel hebben de cellen geen betekenis.

Deze functies zijn:

 • Het onderling verbinden van lichaamsdelen
 • Het opvullen van tussenruimten
 • Het dichten van wonden in de vorm van littekenweefsel
 • Het steun en vorm geven aan het lichaam en de organen.

  Bindweefselmassage

  De effecten

  Door de intensieve behandeling, welke ook (tijdelijk) gevoelig kan zijn, wordt de lokale doorbloeding van de huid gestimuleerd. Ook wordt de aanmaak van collagene- en elastiene vezels gestimuleerd wat resulteert in een sterke en flexibele huid. U merkt vaak gelijk effect in de vorm van vergrote beweeglijkheid van het pijnlijke gebied. Vooral na de eerste behandeling kunt u 2 dagen napijn (beurs gevoel) ervaren wat volkomen normaal is. Vezels in het bindweefsel worden verbroken, wat pijnlijk is. U kunt wel gewoon normaal bewegen, deze pijn is vooral bij aanraking van het behandelde gebied aanwezig.

  Bindweefselmassage

  Indicaties

  Bindweefselmassage is bewezen effectief bij (lage) rugklachten, nek en schouderklachten. Daarnaast kan het op vrijwel elk lichaamsdeel worden uitgevoerd. Vooral bij langdurige klachten kan het zeer effectief werken. Momenteel is het enorm in opkomst en wint het aan populariteit onder behandelaars.

  Denkt u baat te hebben bij een bindweefselmassage?

  Leer ons beter kennen 

  Het laatste nieuws

  1 month ago

  Fysio- en Manuele Therapie Bas
  Fysio Volleybal toernooi! @saskiaijsseldijk eerste rondje van jou voor de gratis reclame? Team “Berkelse Elegancie” ... Bekijk meerZie minder
  Bekijk op Facebook
  🏀 🤕 👍🚀 𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠𝐬𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧𝐝: 𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐅𝐢𝐯𝐞 & 𝐅𝐲𝐬𝐢𝐨- 𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐮𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐁𝐚𝐬! 🚀De eerste samenwerking voor het volgende seizoen is gesloten. We zijn verheugd om aan te kondigen dat High Five een sportieve samenwerking aangaat met Fysio- en Manuele Therapie Bas voor het komende seizoen! 🏀💪Waarom deze samenwerking?Bas Verdegaal, oud-basketballer, brengt met zijn bedrijf een berg aan ervaring en expertise mee naar ons Plus Programma. Met een achtergrond in zowel de sport als de fysiotherapie, zijn Bas en zijn collega’s perfect gepositioneerd om onze atleten van het Plus Programma te ondersteunen bij hun fysieke ontwikkeling.We kijken ernaar uit om samen te werken met @basverdegaal en @hannah_joosten en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze Plus Programma atleten enorm ten goede zal komen.Blijf ons en Fysio Bas volgen voor updates over deze nieuwe samenwerking! 🌟#highfivetilburg #fysiotherapie #samenwerking #tilburgbasketball #h5plusprogram #sport #gezondheid ... Bekijk meerZie minder
  Bekijk op Facebook

  2 months ago

  Fysio- en Manuele Therapie Bas
  Onze topper Anne vandaag in de krant! ... Bekijk meerZie minder
  Bekijk op Facebook
  Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest