Heupklachten

Wat voor heupklachten zijn er?

Misschien wel de meest gemiste diagnose of stoornis bij klachten in de lage rug, heupklachten.

Heeft u al langere tijd onverklaarbare rugklachten? Grote kans dat uw heupen ook beperkt zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer klachten mogelijk aan de heup. De bekendste; slijtage van de heup eventueel gevolgd door een heupprothese.

Heupklachten

Functiestoornis heup

liespijn, bilpijn of onverklaarbare rugpijn? Laat de beweeglijkheid van uw heupen nakijken. Vooral bij beroepen waar veel getild dient te worden komt dit regelmatig voor. Kenmerkende klachten zijn stijfheid of pijn in de liesstreek. De heup is een zeer belangrijke schakel in de keten van de heup-bekken-rug. Middels het mulligan concept of manuele therapie kunt u binnen 1 a 2 behandelingen makkelijker bewegen met veel minder pijnklachten.

Heupklachten

Arthrose heup

Slijtage van de heup, niemand zit er op te wachten. Helaas komt het vaak voor en dient de heup vervangen te worden door een prothese. Kenmerkende klachten zijn startproblemen, kraken en pijnklachten in de lies of lage rug. Manuele therapie kan een eventuele operatie (tijdelijk) uitstellen door uw heup soepel te houden. Mocht de gewrichtsspleet echt te klein worden door kraakbeenverlies dient de heup vervangen te worden. Een heupprothese is momenteel een standaard ingreep met weinig risico. Er zijn wel duidelijke leefregels de eerste periode na de operatie. Informeer hiervoor bij uw fysiotherapeut. De totale revalidatie zijn 3 tot 6 maanden duren, afhankelijk van uw fitheid en wensen.

 

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

Mijn type bijscholing👌 ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Leuke aanwinst voor de praktijk! Inge is toegelaten tot de opleiding van Parkinsonnet, een netwerk dat gespecialiseerde zorg biedt voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!www.parkinsonnet.nl/ ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest