Heupklachten

Wat voor heupklachten zijn er?

Misschien wel de meest gemiste diagnose of stoornis bij klachten in de lage rug, heupklachten.

Heeft u al langere tijd onverklaarbare rugklachten? Grote kans dat uw heupen ook beperkt zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer klachten mogelijk aan de heup. De bekendste; slijtage van de heup eventueel gevolgd door een heupprothese.

Heupklachten

Functiestoornis heup

liespijn, bilpijn of onverklaarbare rugpijn? Laat de beweeglijkheid van uw heupen nakijken. Vooral bij beroepen waar veel getild dient te worden komt dit regelmatig voor. Kenmerkende klachten zijn stijfheid of pijn in de liesstreek. De heup is een zeer belangrijke schakel in de keten van de heup-bekken-rug. Middels het mulligan concept of manuele therapie kunt u binnen 1 a 2 behandelingen makkelijker bewegen met veel minder pijnklachten.

Heupklachten

Arthrose heup

Slijtage van de heup, niemand zit er op te wachten. Helaas komt het vaak voor en dient de heup vervangen te worden door een prothese. Kenmerkende klachten zijn startproblemen, kraken en pijnklachten in de lies of lage rug. Manuele therapie kan een eventuele operatie (tijdelijk) uitstellen door uw heup soepel te houden. Mocht de gewrichtsspleet echt te klein worden door kraakbeenverlies dient de heup vervangen te worden. Een heupprothese is momenteel een standaard ingreep met weinig risico. Er zijn wel duidelijke leefregels de eerste periode na de operatie. Informeer hiervoor bij uw fysiotherapeut. De totale revalidatie zijn 3 tot 6 maanden duren, afhankelijk van uw fitheid en wensen.

 

Leer ons beter kennenย 

Het laatste nieuws

1 month ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Fysio Volleybal toernooi! @saskiaijsseldijk eerste rondje van jou voor de gratis reclame? Team โ€œBerkelse Elegancieโ€ ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
๐Ÿ€ ๐Ÿค• ๐Ÿ‘๐Ÿš€ ๐๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ ๐’๐š๐ฆ๐ž๐ง๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐š๐ง๐: ๐‡๐ข๐ ๐ก ๐…๐ข๐ฏ๐ž & ๐…๐ฒ๐ฌ๐ข๐จ- ๐ž๐ง ๐Œ๐š๐ง๐ฎ๐ž๐ฅ๐ž ๐“๐ก๐ž๐ซ๐š๐ฉ๐ข๐ž ๐๐š๐ฌ! ๐Ÿš€De eerste samenwerking voor het volgende seizoen is gesloten. We zijn verheugd om aan te kondigen dat High Five een sportieve samenwerking aangaat met Fysio- en Manuele Therapie Bas voor het komende seizoen! ๐Ÿ€๐Ÿ’ชWaarom deze samenwerking?Bas Verdegaal, oud-basketballer, brengt met zijn bedrijf een berg aan ervaring en expertise mee naar ons Plus Programma. Met een achtergrond in zowel de sport als de fysiotherapie, zijn Bas en zijn collegaโ€™s perfect gepositioneerd om onze atleten van het Plus Programma te ondersteunen bij hun fysieke ontwikkeling.We kijken ernaar uit om samen te werken met @basverdegaal en @hannah_joosten en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze Plus Programma atleten enorm ten goede zal komen.Blijf ons en Fysio Bas volgen voor updates over deze nieuwe samenwerking! ๐ŸŒŸ#highfivetilburg #fysiotherapie #samenwerking #tilburgbasketball #h5plusprogram #sport #gezondheid ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Onze topper Anne vandaag in de krant! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliรซntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest