Manuele Therapie

Wat is Manuele Therapie?

Manuele Therapie is de specialist op het gebied van het bewegend functioneren van de mens. Deze opleiding richt zich op het onderzoeken en behandelen bij pijnklachten of beperkingen van de gewrichten. De gehele opleiding wordt wetenschappelijk onderbouwd.

Een manueel therapeut heeft naast zijn basisopleiding fysiotherapie een driejarige opleiding gevolgd. Dit om extra kennis op te doen op het gebied van diagnostiek en behandeling. Fysio- en Manuele Therapie Bas in Tilburg bezit deze opleiding.

De manueel therapeut beschikt over extra vaardigheden, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het uitvoeren van specifieke testen tijdens het onderzoek of het geven van een manipulatie tijdens de behandeling.

Manuele Therapie

Voor wie?

Manuele Therapie is er voor uw als u beperkingen of pijn heeft tijdens het bewegen. Denkt u hieraan beperking of pijn tijdens het draaien van uw nek, het buigen van uw rug, het reiken in een keukenkast of tijdens het instappen van de auto. De effecten van een behandeling zijn vaak direct waarneembaar, u kunt makkelijker bewegen en heeft gelijk minder pijnklachten. 

Fysio- en Manuele Therapie Bas in Tilburg richt zich op de volgende klachten;

  • Hoofdpijnklachten
  • Nekklachten
  • (lage) Rugklachten
  • Heupklachten
  • Schouderklachten
  • Slijtage en/of beperking knie
  • Arthrose en/of beperking enkel
  • Slijtage en/of beperking elleboog
  • Polsklachten 

Bekijk hier de beroepsgroep.

Manuele Therapie

De behandeling

Na het uitvoeren van het vraaggesprek en het onderzoek bepaalt de manueel therapeut vervolgens wat voor u een geschikte behandeling is. Uiteraard mag u hierin ook zelf uw wensen aangeven. Mocht het blijken dat manuele therapie voor u geschikt is zal de manueel therapeut eerst enkele specifieke handelingen bij u uitvoeren. Natuurlijk legt de therapeut voor elke handeling bovendien uit wat u kunt verwachten. Na de behandeling zult u daarom ook direct effect merken. Waardoor hierdoor een vergrote beweeglijkheid van het behandelde gewricht ontstaat. Bij de start van elke behandeling zal eerst het effect worden geëvalueerd.

 

Wilt u ten slotte een afspraak maken met onze manueel therapeut?

 

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

Vandaag hebben we wel een heel bijzondere hulp! Julie komt vanmorgen helpen om iedereen helemaal pijnvrij te maken! Tot nu toe doet ze het super en heeft ze zelfs al een 10 gekregen van een patiënt! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Multidisciplinair teamuitje @gewoondietetiek @carolinelecat Fysio-Diëtetiek-Acupunctuur! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

4 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Inge is vanmorgen druk aan de studie bij het congres voor ParkinsonNet. #parkinson #parkinsonnet ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest