Revalidatie na operatie

Post-operatieve revalidatie

Bent u onlangs geopereerd en heeft de specialist u aangeraden om hiervoor te revalideren bij een fysiotherapeut? Fysio- en Manuele Therapie Bas in Tilburg biedt u een revalidatie op maat.

Na een operatie is het belangrijk om vooraf bepaalde richtlijnen en protocollen opgesteld door de beroepsgroep te volgen. Daarnaast is het van essentieel belang om de balans in het lichaam en rondom het geopereerde gebied te herstellen.

Na o.a. de volgende operaties kunt u bij ons terecht:

  • Knie- en heupprothese
  • Meniscus operatie
  • Kruisband reconstructie
  • Hernia of stenose operatie
  • Schouderoperaties (decompressie of stabiliserend)
Revalidatie
Revalidatie Tilburg

Wat kunt u verwachten?

Na een intake en onderzoek waarin wederzijdse verwachtingen worden besproken wordt er aan de hand van het protocol en de specifieke wensen en doelen een behandelplan opgesteld. Hierdoor kunnen uw doelen zo snel mogelijk behaald worden.

Na een operatie wordt een actieve houding van u verlangd om zo snel en effectief mogelijk de belastbaarheid te vergroten. Belangrijk hierbij is om de balans tussen het natuurlijke herstel en de trainingsprikkel te waarborgen. Fysio- en Manuele Therapie Bas legt u tijdens de revalidatie stap voor stap uit wat u wel en niet mag doen.
Denk hierbij aan huiswerkoefeningen en oefeningen tijdens de therapie.

Welke factoren zijn van belang tijdens de revalidatie?

  1. Stabiliteit; door de operatie zal het geopereerde gebied zijn stabiliteit weer moeten hervinden. Dit doen we door oefeningen waarbij u uitgedaagd wordt om uw balans te vinden.
  2. Coördinatie; de sturing zal door de operatie verminderd zijn. Door oefeningen te doen waarbij u de sturing van uw gewricht traint kan dit verbeterd worden.
  3. Uithoudingsvermogen; door de operatie zal u genoodzaakt zijn een periode rust te nemen. Hierdoor zal de conditie verslechteren. Door middel van conditietraining bouwen we de conditie weer op.
  4. Kracht; De spierkracht neemt vaak fors af na een operatie. Krachttraining zal nodig zijn om de spieren weer sterker te maken.
  5. Return to sport; bent u een sporter? Wanneer bovenstaande op niveau is zal u door middel van sportspecifieke oefeningen klaar gestoomd worden om terug te keren op topniveau.

Bent u geopereerd of staat dit binnenkort op de planning?

Maak dan vast een afspraak!