Post-operatieve revalidatie

Revalidatie op maat

Bent u onlangs geopereerd en heeft de specialist u aangeraden om hiervoor te revalideren bij een fysiotherapeut? Fysio- en Manuele Therapie Bas in Tilburg biedt u een revalidatie op maat.

Na een operatie is het belangrijk om vooraf bepaalde richtlijnen en protocollen opgesteld door de beroepsgroep te volgen. Daarnaast is het van essentieel belang om de balans in het lichaam en rondom het geopereerde gebied te herstellen.

Na o.a. de volgende operaties kunt u bij ons terecht:

  • Knie- en heupprothese
  • Meniscus operatie
  • Kruisband reconstructie
  • Hernia of stenose operatie
  • Schouderoperaties (decompressie of stabiliserend)

Post-operatieve revalidatie

Wat kunt u verwachten

Na een intake en onderzoek waarin wederzijdse verwachtingen worden besproken wordt er aan de hand van het protocol en de specifieke wensen en doelen een behandelplan opgesteld. Hierdoor kunnen uw doelen zo snel mogelijk behaald worden.

Na een operatie wordt een actieve houding van u verlangd om zo snel en effectief mogelijk de belastbaarheid te vergroten. Belangrijk hierbij is om de balans tussen het natuurlijke herstel en de trainingsprikkel te waarborgen. Fysio- en Manuele Therapie Bas legt u tijdens de revalidatie stap voor stap uit wat u wel en niet mag doen.

Denk hierbij aan huiswerkoefeningen en oefeningen tijdens de therapie.

Belangrijke factoren

Tijdens de revalidatie

  1. Stabiliteit; door de operatie zal het geopereerde gebied zijn stabiliteit weer moeten hervinden. Dit doen we door oefeningen waarbij u uitgedaagd wordt om uw balans te vinden.
  2. Coördinatie; de sturing zal door de operatie verminderd zijn. Door oefeningen te doen waarbij u de sturing van uw gewricht traint kan dit verbeterd worden.
  3. Uithoudingsvermogen; door de operatie zal u genoodzaakt zijn een periode rust te nemen. Hierdoor zal de conditie verslechteren. Door middel van conditietraining bouwen we de conditie weer op.
  4. Kracht; De spierkracht neemt vaak fors af na een operatie. Krachttraining zal nodig zijn om de spieren weer sterker te maken.
  5. Return to sport; bent u een sporter? Wanneer bovenstaande op niveau is zal u door middel van sportspecifieke oefeningen klaar gestoomd worden om terug te keren op topniveau.

Bent u geopereerd of staat dit binnenkort op de planning?

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

1 month ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Fysio Volleybal toernooi! @saskiaijsseldijk eerste rondje van jou voor de gratis reclame? Team “Berkelse Elegancie” ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
🏀 🤕 👍🚀 𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠𝐬𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧𝐝: 𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐅𝐢𝐯𝐞 & 𝐅𝐲𝐬𝐢𝐨- 𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐮𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐁𝐚𝐬! 🚀De eerste samenwerking voor het volgende seizoen is gesloten. We zijn verheugd om aan te kondigen dat High Five een sportieve samenwerking aangaat met Fysio- en Manuele Therapie Bas voor het komende seizoen! 🏀💪Waarom deze samenwerking?Bas Verdegaal, oud-basketballer, brengt met zijn bedrijf een berg aan ervaring en expertise mee naar ons Plus Programma. Met een achtergrond in zowel de sport als de fysiotherapie, zijn Bas en zijn collega’s perfect gepositioneerd om onze atleten van het Plus Programma te ondersteunen bij hun fysieke ontwikkeling.We kijken ernaar uit om samen te werken met @basverdegaal en @hannah_joosten en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze Plus Programma atleten enorm ten goede zal komen.Blijf ons en Fysio Bas volgen voor updates over deze nieuwe samenwerking! 🌟#highfivetilburg #fysiotherapie #samenwerking #tilburgbasketball #h5plusprogram #sport #gezondheid ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Onze topper Anne vandaag in de krant! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest