Lichamelijke klachten

Pijnklachten; wie heeft ze nu niet? Iedereen heeft in zijn leven wel in één of vaak meerdere gevallen pijnklachten gehad. Dit kan natuurlijk komen doordat u simpelweg gevallen bent of een ongeluk heeft gehad. Hierdoor is de pijn vaak makkelijk te verklaren, te diagnosticeren en te behandelen. Ook kan het zijn dat u last heeft van een (chronische) aandoening waardoor u klachten heeft aan uw lichaam. Maar verreweg de meeste pijnklachten ontstaan door gebruik van het lichaam in het dagelijkse leven. Soms zijn de klachten duidelijk te verklaren. Denk aan een stratenmaker met lage rugklachten die 40 uur per week gebukt staat te werken in weer en wind. Of aan een schilder die dagelijks zijn voorkeursarm ontzettend veel belast. Maar ook zijn er sommige klachten die minder goed te verklaren zijn. Klachten aan de rug bij een sporter die toch ontzettend goed 4 keer per week sport. Of nekklachten bij een administratief medewerker die regelmatig zijn oefeningen doet.

Lichamelijke klachten

Niet aanstellen, doorgaan?

In Nederland (en de rest van de wereld) heerst nog wel eens de tendens dat je niet moet zeuren en door moet gaan. Vaak komen mensen pas bij een fysiotherapeut of manueel therapeut terecht als de klacht er al een aantal maanden en soms al jarenlang zit. Aan de ene kant laat je zo zien dat je geen aansteller bent en wel tegen een stootje kunt, maar is dit wel zo slim? Langdurig met pijn leven doet het lichaam namelijk vaak geen goed. Pijn geeft signalen af aan het zenuwstelsel, deze koppelt die informatie weer terug naar het lichaam. Gebeurd dit langere tijd kan de plek waar de pijn zat steeds groter gaan worden en hierdoor gaan uitbreiden. Daarnaast gaan veel mensen door de pijnklachten compenseren. Doordat de pijnlijke structuren niet meer goed werken moeten de omliggende structuren harder werken. Overbelasting is het gevolg.

 

Lichamelijke klachten

Snelle komst, snelle genezing

Wanneer een klacht nog niet zo lang aanwezig is (minder dan 6 weken), kan de klacht vaak zeer snel opgelost worden. Dit komt omdat het lichaam nog geen compensatiemechanismes heeft ontwikkeld en omdat andere structuren nog niet zijn aangedaan. Wacht u langer dan is de kans aanwezig dat er grote verklevingen of beperkingen in de gewrichten optreden. Dit kan ook opgelost en goed behandeld worden maar u doet uzelf tekort! De behandeling kost vaak meer tijd, meer behandelingen en meer oefening. Mijn advies is daarom ook; loop niet met elk pijntje naar de fysiotherapeut maar duurt een klacht langer dan 1 á 2 weken laat u dan toch eens goed nakijken wat we voor u kunnen betekenen. Ik durf u te garanderen dat u binnen een paar behandelingen veel resultaat merkt.

Lichamelijke klachten

Fysiotherapie de oplossing?

Begrijpelijk als u twijfels heeft het nut van uw klacht bij fysiotherapie. Misschien heeft u een ervaring gehad met fysiotherapie die niet positief was. Het nadeel van fysiotherapie is dat elke therapeut anders behandeld en dat de ene aanpak wel bij u werkt en de andere niet. Mijn aanpak is om direct tot de kern van het probleem te komen, dit op te lossen en met u samen afspraken te maken hoe u kunt voorkomen dat de klacht terugkeert. In alle gevallen zijn ik na de eerste intake en onderzoek mijn mening geven óf we iets kunnen betekenen voor u en wat we kunnen betekenen. 

Lees hier meer over specifieke klachten aan verschillende lichaamsregio’s: 

Fysio- en Manuele Therapie Bas

Patiënten ervaringen

Desiree - Complexe schouderklacht

Nadat ik complex handletsel rechts heb opgelopen begon mijn linkerschouder weer op te spelen. Na dit lang te negeren ben ik bij een praktijk waar ik wegens fibromyalgie al onder behandeling was na 1 1/2 jaar helaas niet veel verder gekomen. Viavia kwam ik bij Bas Verdegaal uit. Gezien mijn verleden zag ik best tegen de behandeling op. Bas wist echter zeer snel mijn vertrouwen te winnen en heb mijn behandeling volledig in zijn handen gelegd. De behandeling is af en toe wel pijnlijk, maar geeft wel resultaat. Hij heeft mijn klachten aanzienlijk verminderd in korte tijd. Hiervoor ben ik hem zeer dankbaar. Ik had dit nooit durven dromen.

Anne - Kruisband revalidatie

Ik heb mijn zware knieblessure opgelopen tijdens het voetballen. In eerste instantie ging ik onder behandeling bij een andere fysiotherapeut, maar na maanden van tegenslag besloot ik op zoek te gaan naar een andere. Zo kwam ik uiteindelijk meer dan een jaar later bij Bas terecht. Bas zag direct dat mijn knie erg instabiel was. Op zijn advies ben ik dan ook teruggegaan naar de orthopeed, die gelijk constateerde dat er niets meer heel was van mijn kruisband. Toen werd ik dan ook geopereerd en is er een stukje hamstring in mijn knie als nieuwe kruisband gezet. Bas hielp me de eerste weken dan ook vooral met het in beweging houden van mijn been en het weer durven belasten van mijn knie. Zowel de fysieke als mentale drempel was hoog, maar Bas heeft op beide vlakken geweldige ondersteuning geboden! Tegenwoordig, ruim een jaar later, durf ik alles weer te doen en voetbal ik ook weer met veel plezier!

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

1 month ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Fysio Volleybal toernooi! @saskiaijsseldijk eerste rondje van jou voor de gratis reclame? Team “Berkelse Elegancie” ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
🏀 🤕 👍🚀 𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠𝐬𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧𝐝: 𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐅𝐢𝐯𝐞 & 𝐅𝐲𝐬𝐢𝐨- 𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐮𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐁𝐚𝐬! 🚀De eerste samenwerking voor het volgende seizoen is gesloten. We zijn verheugd om aan te kondigen dat High Five een sportieve samenwerking aangaat met Fysio- en Manuele Therapie Bas voor het komende seizoen! 🏀💪Waarom deze samenwerking?Bas Verdegaal, oud-basketballer, brengt met zijn bedrijf een berg aan ervaring en expertise mee naar ons Plus Programma. Met een achtergrond in zowel de sport als de fysiotherapie, zijn Bas en zijn collega’s perfect gepositioneerd om onze atleten van het Plus Programma te ondersteunen bij hun fysieke ontwikkeling.We kijken ernaar uit om samen te werken met @basverdegaal en @hannah_joosten en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze Plus Programma atleten enorm ten goede zal komen.Blijf ons en Fysio Bas volgen voor updates over deze nieuwe samenwerking! 🌟#highfivetilburg #fysiotherapie #samenwerking #tilburgbasketball #h5plusprogram #sport #gezondheid ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Onze topper Anne vandaag in de krant! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest