Mulligan Concept

Wat is Mulligan Concept?

Het Mulligan Concept biedt u uitkomst voor zowat elke beperking of pijnklacht aan het bewegend functioneren. De gedachtegang van het concept is om een samenwerking te vinden tussen het actief bewegende lichaam en de passief sturende fysiotherapeut. Door de bewegingen te combineren met de sturing van de fysiotherapeut kunnen er wonderbaarlijke resultaten geboekt worden. De behandelmethode wordt bijvoorbeeld ook toegepast tijdens de olympische spelen.

Het Mulligan Concept is uitermate geschikt in combinatie met manuele therapie. Ontdekker en oprichter is Brian Mulligan welke in de jaren ’90 zijn therapie in Australië en Nieuw-Zeeland introduceerde. Belangrijke principes voor zijn behandeling zijn de volgende pijlers;

Mulligan Concept

Voor wie?

Manuele Therapie is er voor uw als u beperkingen of pijn heeft tijdens het bewegen. Denkt u hieraan beperking of pijn tijdens het draaien van uw nek, het buigen van uw rug, het reiken in een keukenkast of tijdens het instappen van de auto. De effecten van een behandeling zijn vaak direct waarneembaar, u kunt makkelijker bewegen en heeft gelijk minder pijnklachten. 

Fysio- en Manuele Therapie Bas in Tilburg richt zich op de volgende klachten;

  • Hoofdpijnklachten
  • Nekklachten
  • (lage) Rugklachten
  • Heupklachten
  • Schouderklachten
  • Slijtage en/of beperking knie
  • Arthrose en/of beperking enkel
  • Slijtage en/of beperking elleboog
  • Polsklachten 

Bekijk hier de beroepsgroep.

Mulligan Concept

De behandeling

De gedachtegang van het Mulligan concept is dat een gewricht op een verkeerde manier beweegt. Denk hierbij aan een bureaulade die verkeerd afgesteld staat en daardoor niet goed open en dicht kan. Vooral bij langer (chronische) bestaande klachten kunnen gewrichten verkeerd gaan bewegen. Hierbij komt de therapeut in actie. Door het gewricht tijdens de actieve beweging van de patiënt anders te positioneren kunnen beperkingen wonderbaarlijk hersteld worden.

Na de behandeling kunt u direct resultaat verwachten. Het behandelde gewricht beweegt makkelijker en met minder of geen pijn. Door middel van oefeningen kunt u dit ook zo houden. U mag hierom dus ook langdurig resultaat verwachten.
Tijdens de start van elke behandeling wordt het effect geëvalueerd. Indien nodig wordt de behandeling herhaald of worden er nieuwe doelen gesteld.
Geef vooral aan wat u voelt.

Denkt u dan het Mulligan Concept een oplossing voor u kan bieden?

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

1 month ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Fysio Volleybal toernooi! @saskiaijsseldijk eerste rondje van jou voor de gratis reclame? Team “Berkelse Elegancie” ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
🏀 🤕 👍🚀 𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠𝐬𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧𝐝: 𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐅𝐢𝐯𝐞 & 𝐅𝐲𝐬𝐢𝐨- 𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐮𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐁𝐚𝐬! 🚀De eerste samenwerking voor het volgende seizoen is gesloten. We zijn verheugd om aan te kondigen dat High Five een sportieve samenwerking aangaat met Fysio- en Manuele Therapie Bas voor het komende seizoen! 🏀💪Waarom deze samenwerking?Bas Verdegaal, oud-basketballer, brengt met zijn bedrijf een berg aan ervaring en expertise mee naar ons Plus Programma. Met een achtergrond in zowel de sport als de fysiotherapie, zijn Bas en zijn collega’s perfect gepositioneerd om onze atleten van het Plus Programma te ondersteunen bij hun fysieke ontwikkeling.We kijken ernaar uit om samen te werken met @basverdegaal en @hannah_joosten en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze Plus Programma atleten enorm ten goede zal komen.Blijf ons en Fysio Bas volgen voor updates over deze nieuwe samenwerking! 🌟#highfivetilburg #fysiotherapie #samenwerking #tilburgbasketball #h5plusprogram #sport #gezondheid ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Onze topper Anne vandaag in de krant! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest