Mulligan Concept

Wat is Mulligan Concept?

Het Mulligan Concept biedt u uitkomst voor zowat elke beperking of pijnklacht aan het bewegend functioneren. De gedachtegang van het concept is om een samenwerking te vinden tussen het actief bewegende lichaam en de passief sturende fysiotherapeut. Door de bewegingen te combineren met de sturing van de fysiotherapeut kunnen er wonderbaarlijke resultaten geboekt worden. De behandelmethode wordt bijvoorbeeld ook toegepast tijdens de olympische spelen.

Het Mulligan Concept is uitermate geschikt in combinatie met manuele therapie. Ontdekker en oprichter is Brian Mulligan welke in de jaren ’90 zijn therapie in Australië en Nieuw-Zeeland introduceerde. Belangrijke principes voor zijn behandeling zijn de volgende pijlers;

Mulligan Concept

Voor wie?

Manuele Therapie is er voor uw als u beperkingen of pijn heeft tijdens het bewegen. Denkt u hieraan beperking of pijn tijdens het draaien van uw nek, het buigen van uw rug, het reiken in een keukenkast of tijdens het instappen van de auto. De effecten van een behandeling zijn vaak direct waarneembaar, u kunt makkelijker bewegen en heeft gelijk minder pijnklachten. 

Fysio- en Manuele Therapie Bas in Tilburg richt zich op de volgende klachten;

  • Hoofdpijnklachten
  • Nekklachten
  • (lage) Rugklachten
  • Heupklachten
  • Schouderklachten
  • Slijtage en/of beperking knie
  • Arthrose en/of beperking enkel
  • Slijtage en/of beperking elleboog
  • Polsklachten 

Bekijk hier de beroepsgroep.

Mulligan Concept

De behandeling

De gedachtegang van het Mulligan concept is dat een gewricht op een verkeerde manier beweegt. Denk hierbij aan een bureaulade die verkeerd afgesteld staat en daardoor niet goed open en dicht kan. Vooral bij langer (chronische) bestaande klachten kunnen gewrichten verkeerd gaan bewegen. Hierbij komt de therapeut in actie. Door het gewricht tijdens de actieve beweging van de patiënt anders te positioneren kunnen beperkingen wonderbaarlijk hersteld worden.

Na de behandeling kunt u direct resultaat verwachten. Het behandelde gewricht beweegt makkelijker en met minder of geen pijn. Door middel van oefeningen kunt u dit ook zo houden. U mag hierom dus ook langdurig resultaat verwachten.
Tijdens de start van elke behandeling wordt het effect geëvalueerd. Indien nodig wordt de behandeling herhaald of worden er nieuwe doelen gesteld.
Geef vooral aan wat u voelt.

Denkt u dan het Mulligan Concept een oplossing voor u kan bieden?

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

3 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Er zijn ergere locaties om een cursus te hebben ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Wij wensen jullie allemaal fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling! Bedankt voor het vertrouwen in 2023 en tot ziens in 2024!🎄🥂🍾 Josie, Anne, Inge en Bas ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
“De nieuwe wachtkamer” 🤣 ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest