Oedeemtherapie / Manuele lymfedrainage vodder

Wat is Oedeemtherapie?

Wist u dat het menselijk lichaam uit 2/3 uit vocht bestaat? Rondom alle lichaamscellen, bloedvaten, lymfbanen en hersenbanen zit dit vocht. Het vervoer van zenuwprikkels, hormnen of schadelijke stoffen gaan via dit lichaamsvocht, ook uit uitwisselen van stoffen of gassen gebeurt via dit systeem. We noemen dit ook wel de waterhuishouding. Als de waterhuishouding goed functioneert is ons lichaam in optimaal evenwicht.

Voor de lichaamscellen is het belangrijk dat ze een ideale leefomgeving hebben, het lymfstelsel speelt hierin een belangrijke rol. Deze zorgt voor een zuiverende en drainerende (afwateren) rol.

In sommige gevallen kan de natuurlijke lymfdrainage verstoord raken. Bijvoorbeeld door een aangeboren probleem, na een ongeval/operatie, ziekte of stress. In dit geval kunnen we dit met manuele lymfdrainage vodder (MLDV) optimaliseren.

Oedeemtherapie

Voor wie?

Behandelbare klachten:

 • Zwellingen (oedemen)
 • Peesontstekingen, kneuzingen
 • Dystrofieën
 • Auto-immuunziekten, bijvoorbeeld reuma, MS, ziekte van Chron.
 • Klachten aan de gewrichten, bijvoorbeeld artrose.
 • Klachten aan het zenuwstelsel, bijvoorbeeld migraine.
 • Stress gerelateerde klachten, bijvoorbeeld slapeloosheid, hoofdpijn.
 • Keel – neus en ooraandoeningen, bijvoorbeeld oorsuizen.
 • Klachten aan het zenuwstelsel, bijvoorbeeld migraine.
 • Ademhalingsproblemen, bijvoorbeeld hyperventilatie, astma.
 • Bloedcirculatiestoornissen, bijvoorbeeld etalagebenen, spataders, aambeien.
 • Oorgaanstoornissen, bijvoorbeeld lever, nieren, darmen.
 • Huidproblemen, bijvoorbeeld acne, chronisch eczeem, littekens. 

Oedeemtherapie

De behandeling

Tijdens de behandeling stimuleren we de werking van de venen en het lymfstelsel, beide zijn verantwoordelijk voor de afvoer van teveel aan vocht.

MLDV is een zachte massagevorm welke op het hele lichaam gedaan kan worden. Het doel is om de doorstroming van lichaamsvocht te verbeteren, de weerstand te verhogen, stress te verminderen en de hormonale huishouding te verbeteren. Dit alles heeft invloed op de waterhuishouding.

Ter ondersteuning op de MLDV kan er tijdens een behandeling het volgende worden toegepast:

– Lymftaping

– Oefentherapie

– Mobilisaties

– Compressietherapie (zwachtelen)

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

1 week ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Fysio Volleybal toernooi! @saskiaijsseldijk eerste rondje van jou voor de gratis reclame? Team “Berkelse Elegancie” ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
🏀 🤕 👍🚀 𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠𝐬𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧𝐝: 𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐅𝐢𝐯𝐞 & 𝐅𝐲𝐬𝐢𝐨- 𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐮𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐁𝐚𝐬! 🚀De eerste samenwerking voor het volgende seizoen is gesloten. We zijn verheugd om aan te kondigen dat High Five een sportieve samenwerking aangaat met Fysio- en Manuele Therapie Bas voor het komende seizoen! 🏀💪Waarom deze samenwerking?Bas Verdegaal, oud-basketballer, brengt met zijn bedrijf een berg aan ervaring en expertise mee naar ons Plus Programma. Met een achtergrond in zowel de sport als de fysiotherapie, zijn Bas en zijn collega’s perfect gepositioneerd om onze atleten van het Plus Programma te ondersteunen bij hun fysieke ontwikkeling.We kijken ernaar uit om samen te werken met @basverdegaal en @hannah_joosten en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze Plus Programma atleten enorm ten goede zal komen.Blijf ons en Fysio Bas volgen voor updates over deze nieuwe samenwerking! 🌟#highfivetilburg #fysiotherapie #samenwerking #tilburgbasketball #h5plusprogram #sport #gezondheid ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Onze topper Anne vandaag in de krant! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest