Shockwave therapie zeer effectief bij spasticiteit

door | mrt 15, 2018 | Fysionieuws

Shockwave bij Spasticiteit; zeer effectief!

Uit recent onderzoek is gebleken dat radiale shockwave therapie een level 1 (zeer goed) bewijs heeft dat het helpt bij spasticiteit.
Getest werd op patiënten die een spasme hebben in hun kuitspier. Hieruit bleek dat na een set behandeling met het shockwave apparaat de patiënten de enkel zowel naar boven als naar beneden beter konden bewegen. Zeer hoopgevende resultaten dus. Binnenkort gaan wij ook een speciale cursus volgen voor deze therapie bij mensen met spasme.

Shockwave Spasticiteit Tilburg

Shockwave Tilburg

lees hier meer over het desbetreffende onderzoek; shockwave bij spasme

Eigen onderzoekje

Uiteraard konden wij het niet laten om ons eigen kleine onderzoek te doen. Bij een vaste klant met spasme hebben we gedurende 6 weken 1x per week gedurende een half uur shockwave toegepast op haar spastische arm. De resultaten zijn zeer hoopgevend; de schouderfunctie, elleboogfunctie en de polsfunctie zijn in forse mate verbeterd. Daarnaast ervaart ze meer bewegingsvrijheid en kan ze de arm functioneel beter inzetten.

Lees hier wat ze er zelf van vond:

Ik ben Nicole (43), links spastisch door een zuurstofgebrek bij de geboorte.
Sinds een paar weken behandeld Bas mij met Shockwave en het is voor mij echt een openbaring.
Na elke behandeling worden de dagelijkse bezigheden net weer wat makkelijker.
Ik kan nu dingen die voorheen voor mij bijna niet te doen waren. Nu kan ik ze met een beetje moeite opeens wel.
Voor iemand die niet spastisch is stelt het misschien niets voor. Ik ben er echter ontzettend blij mee (bijvoorbeeld een leeg koffiekopje in mijn spastische hand naar de keuken dragen).
Na elke behandeling kijk ik weer uit naar de volgende behandeling. Ik weet dat het spasme niet verdwijnt maar het maakt mij leven wel elke keer weer een stukje makkelijker. Ik hoop dat shockwave voor veel mensen met (én zonder) spasme het leven wat aangenamer maakt!
Shockwave is echt het proberen waard.

 

Nieuwsgierig? Meld je aan!

Loop jij ook al jaren of misschien als sinds je geboorte rond met een spasme? Daarom zijn wij erg benieuwd wat we voor je kunnen betekenen.
Te mooi om waar te zijn; we begrijpen je scepsis. Heb je een spasme en wil je het een keer proberen, we bieden je 1 gratis proefbehandeling aan zodat je kunt ervaren wat het kan betekenen voor je.

Interesse, stuur ons een mailtje en we nemen contact met je op.D

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

5 days ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Inge is vandaag aanwezig bij het MDO van ParkinsonNet waar ze sinds enkele maanden lid van is. Door lid te zijn van dit netwerk waar je een uitgebreide opleiding voor moet volgen kun je mensen met de ziekte van Parkinson optimaal begeleiden in hun proces! Zet hem op Inge! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

4 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Deze toppers zijn alweer 5 jaar bij ons! Gefeliciteerd @struijkanne @ingevdheij en super bedankt voor de afgelopen 5 jaar. 💐💐 ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

5 months ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Vanaf donderdag 17 november bieden wij 1x per maand in samenwerking met Merel Coenders van Gewoon Diëtetiek een samenwerking aan op het gebied van diëtiek en fysiotherapie. Denk hierbij aan overgewicht, spiermassaverlies, Covid-19, prikkelbare darm etcetc.Interesse? Neem even contact met ons op! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest