Shockwave therapie zeer effectief bij spasticiteit

door | mrt 15, 2018 | Fysionieuws

Shockwave bij Spasticiteit; zeer effectief!

Uit recent onderzoek is gebleken dat radiale shockwave therapie een level 1 (zeer goed) bewijs heeft dat het helpt bij spasticiteit.
Getest werd op patiënten die een spasme hebben in hun kuitspier. Hieruit bleek dat na een set behandeling met het shockwave apparaat de patiënten de enkel zowel naar boven als naar beneden beter konden bewegen. Zeer hoopgevende resultaten dus. Binnenkort gaan wij ook een speciale cursus volgen voor deze therapie bij mensen met spasme.

Shockwave Spasticiteit Tilburg

Shockwave Tilburg

lees hier meer over het desbetreffende onderzoek; shockwave bij spasme

Eigen onderzoekje

Uiteraard konden wij het niet laten om ons eigen kleine onderzoek te doen. Bij een vaste klant met spasme hebben we gedurende 6 weken 1x per week gedurende een half uur shockwave toegepast op haar spastische arm. De resultaten zijn zeer hoopgevend; de schouderfunctie, elleboogfunctie en de polsfunctie zijn in forse mate verbeterd. Daarnaast ervaart ze meer bewegingsvrijheid en kan ze de arm functioneel beter inzetten.

Lees hier wat ze er zelf van vond:

Ik ben Nicole (43), links spastisch door een zuurstofgebrek bij de geboorte.
Sinds een paar weken behandeld Bas mij met Shockwave en het is voor mij echt een openbaring.
Na elke behandeling worden de dagelijkse bezigheden net weer wat makkelijker.
Ik kan nu dingen die voorheen voor mij bijna niet te doen waren. Nu kan ik ze met een beetje moeite opeens wel.
Voor iemand die niet spastisch is stelt het misschien niets voor. Ik ben er echter ontzettend blij mee (bijvoorbeeld een leeg koffiekopje in mijn spastische hand naar de keuken dragen).
Na elke behandeling kijk ik weer uit naar de volgende behandeling. Ik weet dat het spasme niet verdwijnt maar het maakt mij leven wel elke keer weer een stukje makkelijker. Ik hoop dat shockwave voor veel mensen met (én zonder) spasme het leven wat aangenamer maakt!
Shockwave is echt het proberen waard.

 

Nieuwsgierig? Meld je aan!

Loop jij ook al jaren of misschien als sinds je geboorte rond met een spasme? Daarom zijn wij erg benieuwd wat we voor je kunnen betekenen.
Te mooi om waar te zijn; we begrijpen je scepsis. Heb je een spasme en wil je het een keer proberen, we bieden je 1 gratis proefbehandeling aan zodat je kunt ervaren wat het kan betekenen voor je.

Interesse, stuur ons een mailtje en we nemen contact met je op.D

Leer ons beter kennen 

Het laatste nieuws

1 week ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Fysio Volleybal toernooi! @saskiaijsseldijk eerste rondje van jou voor de gratis reclame? Team “Berkelse Elegancie” ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
🏀 🤕 👍🚀 𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠𝐬𝐯𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧𝐝: 𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐅𝐢𝐯𝐞 & 𝐅𝐲𝐬𝐢𝐨- 𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐮𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐁𝐚𝐬! 🚀De eerste samenwerking voor het volgende seizoen is gesloten. We zijn verheugd om aan te kondigen dat High Five een sportieve samenwerking aangaat met Fysio- en Manuele Therapie Bas voor het komende seizoen! 🏀💪Waarom deze samenwerking?Bas Verdegaal, oud-basketballer, brengt met zijn bedrijf een berg aan ervaring en expertise mee naar ons Plus Programma. Met een achtergrond in zowel de sport als de fysiotherapie, zijn Bas en zijn collega’s perfect gepositioneerd om onze atleten van het Plus Programma te ondersteunen bij hun fysieke ontwikkeling.We kijken ernaar uit om samen te werken met @basverdegaal en @hannah_joosten en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze Plus Programma atleten enorm ten goede zal komen.Blijf ons en Fysio Bas volgen voor updates over deze nieuwe samenwerking! 🌟#highfivetilburg #fysiotherapie #samenwerking #tilburgbasketball #h5plusprogram #sport #gezondheid ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Fysio- en Manuele Therapie Bas
Onze topper Anne vandaag in de krant! ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest